tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
tutoriale photoshop
Am început să îmbunătățim startut.ro, află mai multe detalii despre aceste modificări... (a fost adăugată opțiunea de Articole favorite !!)
tutoriale photoshop

startut.ro – Tutoriale, Concursuri, Resurse Photoshop

Adaugă ca și articol favorit

În acest tutorial am să-ţi arat cum să schimbi culoarea părului. E o metodă destul de simplă şi nu-ţi ia mai mult de 4-5 minute ca să o termini.

Imgine finală

Pasul 1

În primul rând trebuie să găseşti un model în care să te jocu cu părul ei / lui (eu am folosit în acest tutorial un model feminin). Eu am ales acest stoc.

Pasul 2

Prima dată crează un nou layer mai sus decât layer-ul cu model şi alege culoarea roşie (#ff0000). Pictează întregul layer cu roşu cu orice unealtă doreşti tu şi schimbă Blend Mode pe Soft Light.

Pasul 3

Aici vine partea interesantă. Prima dată adaugă un layer mască layer-ului pe care l-ai pictat cu roşu. Layer-ul mască îl adaugi de aici: Layer > layer Mascl > Reveal All.

Acuma selectează thumbnail-ul layer-ului mască, cu Brush Tool (B) şi cu un brush moale de 300 px, culoarea neagră şi cu opacitatea de 100%, şterge părţile mari, adică marginile, tot cât poţi tu înafară de păr.

Acuma schimbă opacitatea brush-ului la sub 50% şi încearcă să ştergi tot în layer-ul mască, marginile părului în mare şi schimbând dimensiunea brush-ului, şterge şi culoarea roşie după faţa modelului.

După schimbă opacitatea layer-ului mască la 8% şi cu dimensiunea brush-ului de 300 px, dă cu brush-ul peste păr, astfel încât culoarea roşie să nu fie aşa de puternică.

După aceea schimbă dimensiunea brush-ului între 15-50 px şi cu opacitatea între 25%-40% scapă de culoarea roşie care acoperă fundalul, adică spaţiul dintre firele de păr.

Pasul 4

În partea dreaptă de sus a părului există o pată neagră, aşa că adaugaţi un nou layer în vârf şi cu un brush moale de 100 px, culoarea roşie (folosită mai sus), opacitatea la 70%, adaugă nişte pete roşi în acele părţi. Schimbă opacitatea acestui layer la 33%.

După ce ai adăugat petele roşi, adaugă un layer mască şi cu un brush moale, culoarea neagră şi opacitatea între 20%-30%, pictează peste layer pentru ca culoarea roşie să nu fie aşa de puternică.

Pasul 5

Aşa va arâta layer-ul mască pentru fiecare layer cu culoarea roşie.

Cam asta-i tot, voi puteţi să mai lucraţi în layerele mască sau să mai adăugaţi layere unde mai este nevoie, dar ideea principală este aceasta.

Dacă aveţi anumite probleme, postaţi un comentariu cu problema şi în cel mai scurt timp o să vi se raspundă la ea.

Rezultatul final

Autor: AnDr3yy

Acest tutorial conține fișier-ul PSD.
4 răspunsuri până acum.

 1. avatar alecsandra spune:

  Prima dată crează un nou layer mai sus decât layer-ul cu model şi alege culoarea roşie (#ff0000). Pictează întregul layer cu roşu cu orice unealtă doreşti tu şi schimbă . Cum fac asta ????

 2. avatar Claudiu spune:

  Salve,

  Ai fost atent la detalii ? :D

  La barbie se vede o pata rosie ca si cum ar fi o lumina ce vine de la par.
  Culoarea parului “Radiaza” de rosu. Se putea sterge usor conturu cu Eraser.

  Comentul meu ar trebui sa fie constructiv.

  Spor!

  • avatar AnDr3yy spune:

   Da, acum am vazut eroarea de la barbie, nu mi-am dat seama atunci cand am creat tutorialul.

   E un tutorial mai vechi, dar tehnica este aceasi, doar trebuie sa lucrezi un pic mai mult si sa fii atent la detalii.

Lasă un comentariu


sau de ce nu intri în chat pentru a conversa cu toată lumea


− trei = 6

Articolele tale favorite

Articole favorite

Șterge lista Despre

Stochează o listă cu articolele tale preferate de pe acest site în browser-ul dvs.! Veți găsi această listă din nou, data viitoare când ne vizitați.

Închide

Send your list to a friend

FROM: (Your email): TO: (Your friend's email): Your message:
Send